sobota, 9 listopada 2013

POMARAŃCZOWE DANIA

Na przekór pochmurnym dniom, zupełnie niechcący do rąk kleiły się prawie wyłącznie pomarańczowe składniki na rożne dania. Oczy same wędrowały w kierunku dyni, marchewki, pomarańczy.Organizm  poszukiwał słońca.
Na obiad powstały więc bardzo rozgrzewająca, pomarańczowa zupa dyniowa z dużą ilością imbiru oraz curry z soczewicy i marchewki.

Fot. Akcja migracja


 A na deser ciasto czekoladowo - pomarańczowe z herbatą parzoną z szuszonych kwiatów i liści lipy i suszonej mięty.

Fot. Akcja migracja
Pycha!

1 komentarz:

  1. Mniam!
    Ach to czekoladowo-pomarańczowe ciasto!!!
    I ta zupa!
    I jak tu pisać o rosole i ciastkowych gotowcach rodem ze sklepu....
    Wstyd i jesienny dół!!!
    Pozdrawiamy przełykając ślinę...
    EG i AG

    OdpowiedzUsuń